Op deze wiki is in de afgelopen 45 dagen niets bewerkt of gelogd. Daarom is de wiki automatisch gemarkeerd als inactief. Als u wilt voorkomen dat deze wiki gesloten wordt, moet u hier wat tekenen van activiteit gaan vertonen. Als er binnen de komende 15 dagen geen tekenen zijn dat deze wiki wordt gebruikt, wordt deze wiki gesloten krachtens het inactiviteitsbeleid (dat alle oprichters van de wiki accepteren bij het aanvragen van een wiki). Als de gesloten wiki binnen 135 dagen door niemand heropend wordt, kan hij verwijderd worden. Let op: als u een bureaucraat bent, kunt u naar Special:ManageWiki gaan en zelf "inactief" uitschakelen.

Organisatie Kennis Management

Uit Digitale Fitheid

Wat is het?[bewerken | brontekst bewerken]

Als individu werk je meestal in een team, of werk je samen met andere kenniswerkers voor een Organisatie

Uiteindelijk zal het door het team gegenereerde kennis in de organisatie beoordeeld moeten worden en bestempeld als “waar”, of anders gezegd, als waarheid, dit is een ruime omschrijving natuurlijk.

Dit kunnen plannen zijn, nieuw producten, projecten, manieren van werken, rapportages maar ook diepe specialistische kennis, dat laatste moet veelal door de specialistische kennis werkers ook beoordeeld worden op de waarde.

Het is niet alleen teamkennis wat tot het tot organisatie kennis maakt, het kan ook kennis van buitenaf zijn of van individuen binnen de organisatie die bijvoorbeeld via Yammer tot andere inzichten komen, ook dit moet gemanaged worden. Met als uiteindelijk doel de organisatie waarheid tot beginpunt te maken als het gaat over vragen of zoeken, zodat discussies niet in de herhaling gaan vallen na verloop van tijd, of erger nog, het gaat leiden tot het uitvinden van nieuwe wielen.

Dit kan veel tijd en geld besparen omdat je op deze manier een zelflerende organisatie maakt die zonder door dure consultants of IT systemen de in de organisatie "vergeten kennis" weer uit gaat graven.

Kennis management flow[bewerken | brontekst bewerken]

Die Organisatie kennis, of dat nu feiten, voorspellingen, rapporten of presentaties zijn (dat is om het even) horen in OKM thuis. Onnodig om te vermelden dat dit natuurlijk afhangt waar je werkt. Maar in grote lijnen komt het erop neer dat er drie niveaus van kennismanagement zijn.

Elk van de Kennis management groepen heeft zijn eigen dynamiek.

Hoe kan het je helpen[bewerken | brontekst bewerken]

Organisatie kennis is waarheid

Ook op het organisatie niveau zal bepaald moeten worden welke kennis waar gedeeld gaat worden. In vele gevallen zal de onderverdeling al starten intern en extern. Gelukkig voorzien vele tools al in de mogelijkheid om zaken extern delen. Maar er moet natuurlijk wel over nagedacht worden. Een belangrijk en niet te onderschatten onderdeel is document management, in vele gevallen zijn er ook wettelijke bepalingen waar documenten aan moeten voldoen, onafhankelijk waar je deze deelt (denk aan bewaar termijnen) In sommige gevallen zijn er WOB verplichtingen etc.

Veel kennis zit in documenten, maar een onderschatte hoeveelheid kennis zit verborgen in mail,notities en video, een aanrader is deze te combineren in systemen als Notion of Wiki’s. Het is op deze manier eenvoudig om deze kennis te ontsluiten met verwijzingen naar documenten. Wiki’s worden dan ook wel gezien als de lijm van kennis tussen deze kennis bronnen en plaatsen documenten veelal in een betere context.

Het is dus zaak om documenten georganiseerd op te slaan zodat je er ten alle tijden naartoe kan linken, deze links moeten relatieve links zijn om te voorkomen dat een server verandering van deze documenten in de toekomst alle linken weer verbreekt.

Kennismanagement overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

In dit schema kan je zien waar Organisatie Kennis Management(OKM) zich in de algemene Kennis Management flow bevind

OKM.png


Iemand in een team zal verantwoordelijk gemaakt moeten worden om de TKM te veranderen naar OKM, in sommige gevallen betekend dit dat informatie verplaatst moet gaan worden. Het is dus handig om je tools daar op af te stemmen als dat kan, zodat je zo min mogelijk werk zult hebben aan het "tot waarheid maken" van jouw Team Kennis

Hou er rekening mee dat de kennis die jij waarheid maakt in de toekomst wel kan veranderen, en er mensen of teams in de organisatie daar aan willen bijdragen. Daarom is het handig om in de documenten de feiten vast te leggen, die feiten veranderen niet, maar de context wel. Als je de context in een wiki vast legt wordt de kennis flexibel, want feiten zijn wel kennis maar andersom is dit niet altijd van toepassing.

Tips[bewerken | brontekst bewerken]

Audio en Video[bewerken | brontekst bewerken]

Ook audio en video zijn kennis, zorg dus dat je een speelbaar opslag medium kiest

Is het wel geheim?[bewerken | brontekst bewerken]

In veel organisaties word veel kennis ten onrechte behandeld als confidentieel, ga dus eens na wat nu werkelijk niet gedeeld kan worden. Omdat IT de makkelijkste weg kiest is dat ook vaak een reden om juist niets delen. Check ook het getal van Aslander voor meer uitleg. Maar denk als team ook eens na of de vakantie planning nu eigenlijk wel zo geheim is.

  • Hou ten alle tijden tekening met GDPR
Tools voor OKM[bewerken | brontekst bewerken]
  • Microsoft Teams inclusief externe toegang
  • Notion
  • Sharepoint inclusief externe toegang
  • Microsoft Yammer voor organisatie discussie
  • Een bedrijfs wiki (intern)

Goed om te weten[bewerken | brontekst bewerken]

OKM is ook een onderdeel van het Digitaal Werkmanifest de manier om je kennis flow te borgen binnen een organisatie en team