Op deze wiki is in de afgelopen 45 dagen niets bewerkt of gelogd. Daarom is de wiki automatisch gemarkeerd als inactief. Als u wilt voorkomen dat deze wiki gesloten wordt, moet u hier wat tekenen van activiteit gaan vertonen. Als er binnen de komende 15 dagen geen tekenen zijn dat deze wiki wordt gebruikt, wordt deze wiki gesloten krachtens het inactiviteitsbeleid (dat alle oprichters van de wiki accepteren bij het aanvragen van een wiki). Als de gesloten wiki binnen 135 dagen door niemand heropend wordt, kan hij verwijderd worden. Let op: als u een bureaucraat bent, kunt u naar Special:ManageWiki gaan en zelf "inactief" uitschakelen.

Persoonlijk Kennis Management

Uit Digitale Fitheid

Wat is het?[bewerken | brontekst bewerken]

Eén van de heilige gralen waar grotere organisaties al meer dan 10 jaar naar op zoek zijn is die van kennismanagement.

Maar rondom kennismanagement wordt een cruciale denkfout gemaakt, een denkfout die bijna iedereen in de technologie maakt.

De digitale gereedschappen voor kennismanagement zijn bijna altijd traag en onhandig en leveren geen acuut voordeel op voor de mensen die geacht zijn te gebruiken. Bovendien krijgen mensen vrijwel geen autonomie om deze gereedschappen bruikbaar te maken. En daarom blijven ze veelal hangen in het gebruik van Word-documenten, E-mails, Post-Its, etc. om de kennis op te slaan die ze nodig hebben voor hun werk. Van management van kennis is daarmee nauwelijks sprake en heel veel gaat dan ook verloren.

De denkfout is dat er vrijwel uitsluitend aandacht is geweest voor gecentraliseerd kennismanagement, terwijl naar persoonlijk kennismanagement totaal niet gekeken wordt.

Gelukkig is er goed nieuws. Er is een hele generatie aan gereedschappen voor persoonlijk kennismanagement beschikbaar die snel, eenvoudig te gebruiken en flexibel zijn en ook nog eens spotgoedkoop. Die stellen je in staat om in een oogwenk informatie op te slaan, terug te vinden en te delen.

Goed persoonlijk kennismanagement levert individuen en organisaties heel veel extra slagkracht op.


Hoe kan het je helpen[bewerken | brontekst bewerken]

Een uitgangspunt: als iemand vier tot vijf uur per dag achter een computer zit dan is de kans groot deze persoon voldoet aan de definitie van 'kenniswerker'.

Managementdenker Peter Drucker zei al in de jaren vijftig over de kenniswerker: je komt er nooit achter wat in het brein van een kenniswerker gebeurt. Dus die kenniswerker moet je autonoom laten werken. Als hij een probleem oplost door lang te douchen of in het gras te liggen, laat hem dan zijn gang gaan.

Het is natuurlijk wel handig dat het individu een tool kiest die aansluit bij het bedrijf, al is dit geen must.

Kennis management flow[bewerken | brontekst bewerken]

Veel van het bovenstaande resulteert in kennis, of dat nu feiten, voorspellingen, rapporten of presentaties zijn, dat is om het even, ook video en audio horen hierin thuis. Onnodig om te vermelden dat dit natuurlijk afhangt waar je werkt. Maar in grote lijnen komt het erop neer dat er drie niveaus van kennismanagement zijn.


Kennismanagement overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

In dit schema kan je zien waar Persoonlijke Kennis Management(PKM) zich in de algemene Kennis Management flow bevind

Persoonlijk Kennis Management flow

Als individu draag je bij meestal bij in een team en het team is onderdeel van een organisatie, daarom is het belangrijk om de stroom van kennis in kaart te brengen en af te stemmen op het doel van de organisatie. PKM in de organisatie is dus wel Persoonlijk maar het draagt bij aan een groter geheel, het is verstandig om je manier van werken dusdanig aan te passen (waar mogelijk) zodat het aansluit aan de manier van werken binnen de organisatie (de kennis flow).

Dit is natuurlijk geen "must" want sommige tools lenen zich daar niet voor, maar wel handig om te controleren.

Als individu kan je ook zonder team werk aan organisatie kennis bijdragen, door bijvoorbeeld interne wiki's aan te passen, dus ook individuen moeten op de hoogte zijn van de OKM

Tips[bewerken | brontekst bewerken]

Tools voor PKM[bewerken | brontekst bewerken]

Goed om te weten[bewerken | brontekst bewerken]

PKM is ook een onderdeel van het Digitaal Werkmanifest de manier om je kennis flow te borgen binnen een organisatie en team